nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ettől rettegnek a magyarok

Ettől rettegnek a magyarok

A magyar felnőttek szerint még mindig az alkoholprobléma a vezető ok, ami miatt a szülők elveszíthetik gyereküket. Ma van a gyermekek világnapja.
NLCafé
f Ajánlom

23 ezer gyerek él ma gyermekvédelmi gondoskodásban. 140 ezer veszélyeztetett gyerek van hazánkban, őket bármikor kiemelhetik családjukból. A munka, a lakás elvesztése, egy betegség bármikor megingathat egy addig jól működő családot is.

A magyar felnőtt legerősebb félelme, hogy elveszíti munkáját, vagy betegség miatt nem tud gondoskodni gyerekéről – erre jutott többek között az SOS Gyermekfalvak felmérése, amelyben 250 felnőttet kérdeztek meg, hogy milyen félelmeik vannak, mi jelent segítséget krízis esetén, kiben bíznak, és szerintük mitől szakadhat szét egy család.

Ettől rettegnek a magyarok

A megkérdezettek 61 százaléka tart a munkanélküliségtől, a betegségtől minden második ember retteg. Minden harmadik ember a lakásának elveszítésétől fél, de csak minden nyolcadik tartja valószínűnek, hogy utcára kerülhet gyerekével.

A többség szerint a szülők és a pszichológusok kezében van a megoldás családi krízis esetén: leginkább maguk a szülők (86 %), a gyerekpszichológus (82 %) és a testvérek (70 %) tudnak segíteni a válaszolók szerint. Legkevésbé a védőnőben, a pedagógusokban és a rokonokban bíznak.

Megosztás Facebookon