Család

Nem tévedhetsz el! – örömzenéléssel a gyermekeltűnések ellen

Fiatal hazai zenészek együtt hívják fel a figyelmet az eltűnt gyermekek problémájára. Ehhez egy dalt írtak, és klipet is forgattak, nézd meg te is!

Egy év alatt hozzávetőlegesen 14 ezer gyermek eltűnését jelentik be Magyarországon hivatalosan is, de többségük szerencsére rövid időn belül előkerül, arányaiban nézve mégis nálunk keresik a legtöbb eltűnt gyereket egy uniós felmérés szerint. Ez adta az apropót arra, hogy néhány fiatal hazai zenész összeálljon, egy közös dalban és a hozzá forgatott klipben hívják fel a figyelmet az eltűnt gyermekekre.

A példátlan összefogásban Bartha Ákos Dannona (a ManGoRise zenekar zeneszerzője, szövegírója, zenei producer), Kollányi Zsuzsi (Majka-Curtis Live Band és a Garami Funky Staff énekese), Németh Gábor Nemo (Club54 zenekar alapítója és zeneszerzője), Katók István (a ManGoRise zenekar szaxofonosa, zeneszerzője) – a gyermekeltűnések problémájára és az Együtt az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány tevékenységére szeretnék felhívni a figyelmet.

A dal a “Nem tévedsz el” címet kapta, amiben egy kislány – a címmel ellentétben – eltéved az erdőben, de szerencsére az énekesek, akik a közelben énekelnek, segítenek neki visszajutni az édesanyjához, akivel együtt indultak el kirándulni.

A klipben feltűnik egy Főtaxi is, nem véletlenül. Ugyanis a figyelemfelkeltő kampányt támogatja a fuvarozó cég is, május óta csaknem 1200 taxi műszerfalán elhelyezett tableten láthatóak azoknak az eltűnt gyermekeknek a fotói és adatai, akiket a rendőrség a Police.hu oldalon hivatalosan is eltűntként tart nyilván.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top