nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Nem tévedhetsz el! – örömzenéléssel a gyermekeltűnések ellen

Nem tévedhetsz el! – örömzenéléssel a gyermekeltűnések ellen

Fiatal hazai zenészek együtt hívják fel a figyelmet az eltűnt gyermekek problémájára. Ehhez egy dalt írtak, és klipet is forgattak, nézd meg te is!
NLCafé
f Ajánlom

Egy év alatt hozzávetőlegesen 14 ezer gyermek eltűnését jelentik be Magyarországon hivatalosan is, de többségük szerencsére rövid időn belül előkerül, arányaiban nézve mégis nálunk keresik a legtöbb eltűnt gyereket egy uniós felmérés szerint. Ez adta az apropót arra, hogy néhány fiatal hazai zenész összeálljon, egy közös dalban és a hozzá forgatott klipben hívják fel a figyelmet az eltűnt gyermekekre.

A példátlan összefogásban Bartha Ákos Dannona (a ManGoRise zenekar zeneszerzője, szövegírója, zenei producer), Kollányi Zsuzsi (Majka-Curtis Live Band és a Garami Funky Staff énekese), Németh Gábor Nemo (Club54 zenekar alapítója és zeneszerzője), Katók István (a ManGoRise zenekar szaxofonosa, zeneszerzője) – a gyermekeltűnések problémájára és az Együtt az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány tevékenységére szeretnék felhívni a figyelmet.

A dal a “Nem tévedsz el” címet kapta, amiben egy kislány – a címmel ellentétben – eltéved az erdőben, de szerencsére az énekesek, akik a közelben énekelnek, segítenek neki visszajutni az édesanyjához, akivel együtt indultak el kirándulni.

A klipben feltűnik egy Főtaxi is, nem véletlenül. Ugyanis a figyelemfelkeltő kampányt támogatja a fuvarozó cég is, május óta csaknem 1200 taxi műszerfalán elhelyezett tableten láthatóak azoknak az eltűnt gyermekeknek a fotói és adatai, akiket a rendőrség a Police.hu oldalon hivatalosan is eltűntként tart nyilván.

Megosztás Facebookon