Család

Aláírást gyűjtöttek a gyermekotthon ellen Encsen

Gyermekotthont akartak építeni a Borsod megyei Encsen, a helyiek azonban ezt nem hagyták.

Az encsi képviselő-testület májusban döntött arról, hogy ingyen telkeket biztosít a  Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak gyermekotthon létesítéséhez. 48 normál nevelési igényű, 10 és 18 év közötti fiatal költözött volna az otthonba, akik a helyi iskolában tanultak volna. Ez azonban a településen sokaknál kivertte a biztosítékot. Civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek a gyermekotthon ellen, összesen 1016 aláírás gyűlt össze – számolt be a boon.hu.

A képviselő-testület újratárgyalta az ügyet, és visszavonták a területhasználatról szóló határozatot, így a gyermekotthon nem épül meg. Szeles András polgármester szerint azonban nem mondható keresztény magatartásnak, ha valaki nehéz helyzetbe került gyerekekkel foglalkozó intézmény építését akadályozza meg.

Hozzátette, hogy a gyermekotthon elutasítása nem egyenlő a romakérdéssel, ugyanis a településen és környékén jelenleg is sok roma él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top