Család

“Miért döntöttem úgy, hogy mégse válok el a férjemtől?”

Két éve, mikor kapcsolatuk mélypontra ért, Kiran annyira biztos volt benne, hogy vége, hogy beadta a keresetet is. Aztán az utolsó pillanatban meggondolta magát. Őszintén leírta, miért.

“Néha elég egy elkeseredett pillantása vagy az érzés, hogy túl kritikus velem. Máskor pedig már attól kitépném az összes hajam, ahogy beszél” – kezdi őszinte írását Kiran Kairab. A kétgyermekes, zenész anyuka a közelmúltban nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy őszintén elmeséli majdnem válása történetét a Mamalode oldalán. Sorait eddig a pillanatig több mint 30 ezren osztották meg.

Két éve Kiran még teljesen biztos volt benne, hogy elválik férjétől, Johntól. A férfi hasonlóképpen érzett, ezért mindketten beadták a keresetet a bíróságon. Akkor már a hatalmas házuk is kicsi volt kettejüknek. Folyton veszekedtek, és csak akkor érezték jobban magukat, ha külön tölthettek időt. Kiran biztos volt benne, hogy nincs miért közösen folytatniuk, épp ezért mindenről megállapodott a férjével: hogyan maradnak jó viszonyban, hogyan nevelik a gyermekeiket, hogyan osztják be az idejüket.

“Őszinte leszek, a kapcsolatunknak valószínűleg nem tett valami jót az sem, hogy két rettentő makacs gyereket nevelünk. […] Persze, ha belegondolok, hogy változtatott volna-e valamin az, ha ők simulékonyabbak, nos, akkor azt kell mondanom, nem nagyon.”

Kiran vett magának egy kedves kis apartmant, és készült az önálló életére. Aztán két héttel a költözés előtt váratlanul meggondolta magát. “Tettünk egy lépést hátra, és átgondoltuk a dolgokat és mindkettőnkbe egyszerre nyilallt bele a “jóisten, mi a szart művelünk” érzés.” Mindketten ráeszméltek, hogy bár mindketten akarnak változást a házasságukban, egyikük sem szeretne elválni.

“Volt egy dolog, ami folyamatosan ott motoszkált a fejemben, miután megegyeztünk abban, hogy elválunk. Hogy John a csapatom. Az, akit elsőként hívok, ha valami jó történik velem. És az első, akivel beszélni akarok, ha úgy érzem, hogy darabokra hullik a világom. Ő az az ember, akit felhívok akkor, ha úgy érzem, beszélni szeretnék valakivel. Nem adhatom fel. Nem mondhatok le róla csak így.”

Kiran szerint a házasság kemény dió, és mindenki, aki mást mond, hazudik, de leginkább nem házas. “Két ember összecuccol a saját álmaival, vágyaival, hülye kis szokásával, és azt várják, hogy onnantól kezdve magától működjön a dolog. Nos, van, hogy nem működik. Folyamatos kommunikációra, egymás iránti tiszteletre és irdatlan kompromisszumra van szükség ahhoz, hogy működjön. Ami néha kimerítő.”

A pár végül a tapasztalatai segítségével helyrehozta a kapcsolatát. Kiran azt mondja, most is vannak jobb és kevésbé jó napok az életükben, de ez ma már nem frusztrálja. Azt mondja, minden napért hálás, amit azzal tölthet, hogy megismeri az embert, akit társául választott.

Olvass még többet a házasságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top