Család

Börtönbe mehetnek a szülők, akik nem szerették gyerekeiket

Egy tatabányai pár szinte mindent elkövetett, hogy gyerekeinek pokollá tegye az életét. Szerencsére a kicsik már biztonságban vannak.

Vádat emelt a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt azzal a férfivel és nővel szemben, akik szörnyen bántak gyerekeikkel.

Az élettársak Tatabányán laktak az egyszobás lakásban, ahol együtt nevelték közös kislányukat, illetve a nőnek egy másik kapcsolatából származó kisfiát. A lakásban mindig kosz, rendetlenség volt, csótányok másztak mindenfelé.

A vádhatóság szerint a férfi sokat volt részeg, megesett, hogy az egyik gyereket is ittasan vitte gyerekorvoshoz.

Kiderült, a gyerekeket csak hetente egyszer fürdették, és többször előfordult, hogy az 5 hónapos kisfiú számára nem vettek tápszert, őt vízzel hígított almalével itatták.

Miután a szülők egymással is sokat veszekedtek, a gyermekekkel is türelmetlenül bántak, ordibáltak, csúnyán beszéltek, a kislánynak több alkalommal a fejére ütöttek, ráncigálták. Az anya ridegen beszélt, illetve bánt mindkét gyermekkel, nem ölelte meg, nem szeretgette őket, tehernek érezte a gondozásukat, sőt puszta létüket is – áll az ügyészség közleményében.

Szerencsére a gyerekeket már kiemelte a családból az illetékes kormányhivatal, és védelembe vették őket.

Ha a szülőket bűnösnek találják, legfeljebb öt év szabadságvesztéssel büntethetik őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top