nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Szíriában rekedt lányaival egy magyar nő

Szíriában rekedt lányaival egy magyar nő

Mónika a lányaival menekülne a szíriai háború elől, de a magyar papírjai lejártak.
NLCafé
f Ajánlom

Mónika 16 éve költözött a szíriai Hamába szír férjével, Mannal. Három lányuk született. A családfő három éve börtönben van, mert taxijával össze összeütközött egy katonai vezető autójával. A magyar nő retteg a családjáért – írja a Blikk. A tankok és a lövöldözés mindennaposnak számít, és bármikor elkezdhetik bombázni a várost.

Mónika a lányaival szeretne hazajönni az édesanyjához, de nem teheti, mivel csak szír papírjaik vannak. Magyar útleveleik lejártak, és a lányoknak csak az apjuk hozzájárulásával lehetne újat csináltatni, vele azonban a börtönben nem tudnak kapcsolatba lépni.

A Külügyminisztérium a lap megkeresésére úgy reagált: a Szíriában élő magyar állampolgároknak 2012. december 5-ig volt lehetőségük a magyar állam segítségét kérni a hazajutásban. Szíria jelenleg a bejrúti nagykövetség illetékességébe tartozik, de Jordániában is segítenek nekik.

Mónika járt már a jordániai magyar nagykövetségen, de ott csak akkor tudnának értük tenni valamit, ha meglenne az apa hozzájárulása is a gyerekek útleveléhez.

Játssz velünk egy kényeztető holt-tengeri ajándékcsomagért!
Azok között, akik helyesen válaszolnak kérdéseinkre, egy különleges kényeztető-bőrápoló csomagot sorsolunk ki!
NYERNI AKAROK!

Megosztás Facebookon