Család

Megható levelet írt haldokló lányának az apuka

"Megtanítottad nekünk az erő és bátorság igazi jelentését" – írja degeneratív idegrendszeri betegségben szenvedő lányának az édesapa.

Lucy Linott 19 éves volt, mikor MND-t, egy degeneratív idegrendszeri betegséget diagnosztizáltak nála. A betegség következtében az agyból az izmoknak küldött üzenetek megszakadnak, így a most 22 éves Lucynek már a mozgással és a beszéddel is problémái vannak. 

De édesapja, Robert Linott nem adja fel: fáradhatatlanul keresi a gyógymódot, és közösségi finanszírozással gyűjt Lucy kórházi számláira. A Lucy egészségéért kampányoló JustGiving oldalán megható nyílt levél formájában üzent lányának: “Egy apának sem kéne ilyen levelet írnia lányának, de én mégis így mondom el, mennyire különleges vagy a számomra.”

Megható levelet írt haldokló lányának az apuka 

Linott így folytatja: “Megtanítottad nekünk az erő és bátorság igazi jelentését. Minden pillanatot megbecsülök, amit együtt tölthetünk még. Anyád és én már júniusban sejtettük, hogy valami nincsen rendben veled, de arra nem számítottunk, ami ezután jött. A Baxters Visitor Centerben dolgoztál, és megégetted a kezed forró levessel. Azt hittük, csak óvod a sebet, de később, mikor teáztál, észrevettük, hogy csak az egyik kezedet használod. Aztán elmentél a Camp Americába, ahol elestél, és mikor érted mentünk a reptérre, láttuk, hogy furcsán jársz és a beszéded is megváltozott. És el kellett ismernem, amit egyik apa sem akar beismerni magának: hogy a lányom beteg.”

Linott teljes levele elolvasható a Lucy részére gyűjtő JustGiving oldalán.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top