nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Megalázó helyzetbe hozták a szétzavart csobánkai iskola tanulóit

Megalázó helyzetbe hozták a szétzavart csobánkai iskola tanulóit

Vannak családok, ahol szeptember elsején még nem tudták, hol kezdi a gyerek a tanévet. Testvéreknek kell külön iskolába járni, mert a tankerület úgy döntött.
NLCafé
f Ajánlom

Augusztus végére kilátástalan helyzetbe kerültek azok a diákok, akik májusig az évek óta gyakorlatilag szegregáltan működő csobánkai Petőfi Sándor Általános Iskolába jártak. Akkor ugyanis a Klik bezáratta az intézményt, amelynek szinte kizárólag hátrányos helyzetű diákjai rossz oktatási környezetben évről évre az országos átlagon aluli tanulmányi eredményekkel zárták a tanéveket.

Az Abcúg cikke arról számol be, hogy a megszűnt intézményben 43 gyerek tanult, akik közül 37-nek – a 8. osztályosnál fiatalabbaknak és az áprilisban beiratkozott kis elsősöknek – a Kliknek kellett gondoskodnia arról, hogy átvegyék őket másik iskolába. 

Az elhelyezés azonban nem ment könnyen, mert a közeli Pomáz lakói tiltakozni kezdtek a többségében roma diákok beiskolázása ellen. Több csobánkai családnak távoli, szentendrei iskolát jelölt ki a tankerület, van család, ahol a testvéreket két külön iskolába irányították.

Megosztás Facebookon