Család

Kitört a botrány, amiért magával vitte autista kisfiát a mosdóba

Egy asszony panaszt tett a női mosdóban várakozó, 10 éves autista kisfiúra, akit állítólag könnyek között hagyott az eset.

A 10 éves Lukasnak nem is kéne autistának lennie, elég annyi, hogy egy 10 éves kisfiú, akit nem szívesen hagy magára egyedülálló édesanyja egy uszodában. De Lukas történetesen autista is, így egyáltalán nem is értette, miért háborodtak fel a vécébe igyekvő nők és miért szólította meg őket az uszoda személyzete is, miközben kishúgával a női mosdóban várta, hogy édesanyja elvégezze dolgát.

Kitört a botrány, amiért magával vitte autista kisfiát a mosdóba

Az uszoda szabályzata szerint hat év feletti fiúk már nem mehetnek be a női mosdóba, és egy nő azért is panaszt tett, mert szerinte Lukas “ijesztően mosolygott rá” a helyiségben. 

Az édesanya, Jodie Carter a közösségi médiában osztotta meg felháborodott panaszát a nem túl udvarias bánásmód miatt, hozzátéve, hogy az eset mély nyomokat hagyott a kis Lukasban, aki nem igazán fogja fel, mi az az autizmus, de azt már látja, hogy – mások miatt – problémákat okoz neki az életben. 

Mivel az uszoda épületében nincs sérültek számára speciálisan kialakított mosdó, később megengedték Jodie-nak, hogy magával vigye a fiút, de felhívták a figyelmét, hogy “ne időzzön ott túl sokáig”.

DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top