Család

Kétéves lett a kisfiú, akinek születésekor alig néhány percet jósoltak

Még az orvosait is meglepte, Aaron milyen kitartóan küzd. Édesanyja azt mondja, már nem készül a halálára.

Pedig a Skóciában élő Emma Murray sokáig aludni sem bírt a rémisztő gondolat miatt. A Daily Mail című brit lapnak elárulta, második fia születése után még egy dobozt is készített, melyben a picihez köthető emlékeket gyűjtötte. “Biztos voltam benne, hogy az orvosoknak igazuk lesz. Ők pedig váltig állították, hogy csak néhány óra vagy nap kérdése, hogy Aaron szervezete feladja a küzdelmet.”

Kétéves lett a kisfiú, akinek születésekor alig néhány percet jósoltak

Aaron Murray 2013-ban egy meglehetősen ritka, tízezer születésből mindössze kettőt érintő fejlődési rendellenességgel jött a világra. A kisfiúnak, akiről édesanyja a szülés pillanatáig nem tudott, nem fejlődött ki rendesen az agya, csupán egy kis része. “Hihetetlennek hangzik, de a szülés napjáig nem tudtam, hogy állapotos vagyok. Nem híztam semmit, nem fájtak a melleim, még a menstruációm is rendszeres volt.”

Kétéves lett a kisfiú, akinek születésekor alig néhány percet jósoltak

Emma azt mondja, szülei elviselhetetlen hasfájással vitték őt kórházba és biztosak voltak benne, hogy vakbélgyulladása van. “Mindannyiunkat sokkolt, hogy szülni fogok. Aztán megláttam Aaront, és tudtam, hogy valami nagyon nincs rendjén.” Bár az orvosok sem hitték, Aaron a rendellenesség ellenére is életben maradt, sőt édesanyja elmondása szerint már az első szavait is kimondta.

“Amikor először hallottam, hogy azt mondja: anya, zokogni kezdtem. Nem akartam elhinni, hogy tényleg megtörténhet.” Emma a lapnak elárulta azt is, hogy kisfia az “anya” mellett már kimondta a “hello” szót is.

Olvass még többet a várandósságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top