Család

5 éve tűnt el, azóta Németországban tarthatják fogva Rebekát

Öt éve nem találják az eltűnésekor mindössze 13 éves kislányt. Rebeka édesanyja szerint lányát behálózták, és Németországban tarthatják fogva. A rendőrségi nyomozás a mai napig eredménytelen, az édesanya tehetetlenségében már azon gondolkodik, egymaga kutatja fel gyermekét.

Közel öt éve, hogy az akkor tizenhárom éves kislány egyszerűen kisétált a családi otthon ajtaján. Boros Rebeka Zsófia 2011. október 13-án egyik barátnőjével töltötte a délutánt. A kislány azt mondta szüleinek, elmennek a boltba, de a gyerek soha többé nem tért haza. Az említett barátnő másnap becsöngetett a lakás ajtaján, néhány ruhájáért jött, melyeket korábban Rebekának adott kölcsön. Állítása szerint fogalma sincs, mi történhetett barátnőjével. A krimibe illő fordulatok pedig még csak ezután kezdődtek.

Az eltűnt kislány másnap felhívta édesanyját, akkor azt mondta, a barátaival van, nemsokára hazamegy, a telefont pedig azonnal letette. Rebeka ismeretlen vonalról tárcsázta édesanyját, Illés Erikát, így nem tudta visszahívni a gyermeket.

Az édesanya azonnal értesítette a hatóságokat, és csodák csodája, Budapesten nagyon gyorsan meg­találták a lányt. De hiába, mire a szülők érte mentek volna, Rebeka meg­szö­kött a 10. kerületi gyer­mek­gyűj­tő intézetből, majd miután ismét megtalálták, az egyik piros lámpánál az őt szál­lító rendőrautóból is kiugrott. Nem tudták, hová tűnhetett.

Egy új nyom utalt arra, hogy a kislány továbbra is Budapesten tartózkodik: a gyereket ugyanis egy kőbányai hotelben látták három felnőtt férfival. A szülők azonnal a hotelbe mentek. A recepciós letagadta, hogy látta volna, ugyanakkor a fotó alapján két hölgy azonnal felismerte Rebekát. A kétségbeesett szülők addig faggatták a hotel gondnokát, míg az elárulta, Rebekát az alatt vitték el az épületből, amíg ők ott tartózkodtak és a gyereket keresték.

Néhány hónappal később Rebeka váratlanul telefonon jelentkezett. Egy né­met számról hívta édesanyját. Azt mond­ta, egy másik lánnyal lakik, haza akar jönni, de na­gyon fél. Erika ekkor már biztos volt benne, lányát be­hálózták, abba belegondolni sem mert, mit csinálhattak vele. És ennek már négy éve, azóta a gyerek semmilyen életjelet nem adott magáról.

Az asszony három éve Angliában kezdett új életet két fiával és kisebb lányával. Rebeka húga most lesz 12 éves, de nem telik el nap, hogy ne emlegetné nővérét. Erika szerint a magyar hatóságok sem őt, sem az ügyet nem vették komolyan. Az édesanya tehetetlen, fogalma sincs, hogyan indíthatna egyedül nemzetközi körözést.

A Bors megkereste az ORFK-t, ahol azt mondták, Boros Rebeka eltűnése kapcsán a Nagykőrösi Rendőr-kapitányság folytat körözési eljárást, az ügy jelenleg is folyamatban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top