Család

Az iPadjüket bújó gyerekek nem veszik észre, hogy lecserélődtek a szüleik – videó

Egyszerre szemfelnyitó és vicces az a kísérlet, ami megmutatja, hogyan teszi tönkre a technika a meghitt családi pillanatokat.

 Ismerős jelenet a 21. századi családokban: a vacsoraasztalt körülüli az egész család, ám a gyerekek egy percre sem veszik le a szemüket a tablet vagy az okostelefon képernyőjéről. Annyira belemerülnek a kütyükbe, hogy szó szerint megszűnik körülöttük a világ – még azt se vennék észre, ha bomba robbanna mellettük, vagy ha hirtelen egy egészen más család venné őket körül! 

Egy kísérlet bebizonyította, hogy ez bizony nem költői túlzás (na jó, bomba azért nem robbant). A gyerekeket rejtett kamerával vették fel a vacsoraasztalnál, miközben szokásuk szerint belemerültek az iPadjeikbe. Eközben olyan furcsaságok történtek körülöttük, mint hogy kicserélték a berendezéseket, sőt még a szüleiket és a testvéreiket is idegenek váltották le. Mikor kikapcsolták a wifit, nagy lett a meglepetés! A gyerekek szemét ugyanis tényleg annyira elhomályosította a technika, hogy semmit nem érzékeltek a külvilágból. 

A videó végén levonják a tanulságot: “A családdal töltött idő fontos. Ne rontsd el a technikával.”

Forrás: Dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top