Család

Nem hozhatja haza kislányát Romániából, bár a bíróság neki ítélte

Hiába hozott határozatot az ideiglenes gyermekelhelyezésről a magyar bíróság, Zsuzsanna kislányát a román hatóságok nem engedik haza.

Titokban, egy miskolci kirándulásra hivatkozva vitte magával áprilisban Sepsiszentgyörgyre apja a három és fél éves Iringót. Azóta a magyar bíróság úgy döntött, ideiglenesen az anyáé a felügyeleti jog, de a román hatóságokat ez nem hatja meg.

A Délmagyarnak nyilatkozó Zsuzsanna Romániában is pert indított, de másodfokon elutasították, hogy Magyarországra kerülhessen a kislány.

Schmidt Zsuzsanna azt mondja, azért még nincs veszve minden. Ha a magyar bíróság a számára kedvező jogerős ítéletet hoz a gyermekelhelyezésről, azzal újra jelentkezhet Romániában, és azt már kénytelenek lesznek ott elfogadni. Csakhogy erre októberig kell várni.

A Délmagyar szerint az édesanyának semmilyen kapcsolata nincs a kislánnyal. Ha telefonál, Iringót nem hívják a kagylóhoz, a személyes látogatást pedig megtiltotta neki volt élettársa, bár ehhez nem volna joga.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top