Család

Babahordozós apukát vert az ámokfutó

Két gyermekével tartott hazafelé egy apuka, amikor dulakodásba keveredett egy száguldozó autóssal. Az autós ellen vádat emelt az ügyészség.

Még tavaly augusztusban történt, hogy Szekszárd Bor utcájában nagy sebességgel hajtott a vádlott, a sértett pedig két gyerekével – az egyik babakocsiban, a másik hordozóban, a hátán – tartott hazafelé. Mivel járda nincs, így a sértett a murvás utcán sétált, maga előtt tolva a babakocsit. A nagy sebességgel közeledő autót már messziről észrevette és intett a kezével a sofőrnek, hogy az lassítson.

Babahordozós apukát vert az ámokfutó
Képünk illusztráció

Mivel az autó nem lassított, ezért amikor az elhaladt mellettük a sértett rácsapott annak tetejére. Ez már megállásra késztette az autóst. A sértett elindult a vádlott felé, hogy megkérje, ne száguldozzon az amúgy is keskeny utcában, mire a sofőr szó nélkül rátámadt, és többször deréktájon rúgta.

A rúgásokat kézzel hárította az apuka, közben kiabálva kérlelte bántalmazóját, hogy hagyja abba, mert egy kisgyerek van a hátára kötve. A vádlott erre beszállt a kocsijába, de a sértett – hogy visszatartsa – rácsukta a még kint lévő lábára a kocsi ajtaját. Erre más válasz nem is jöhetett a sofőr részéről, mint hogy kilökte az ajtót, kiszállt és taszigálni kezdte a sértettet, aki könnyű, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint csak a szomszédok felszólítására hagyott fel az őrjöngéssel a sofőr. A kihívóan közösségellenes, másokban megbotránkozást keltő magatartást tanúsító, büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top