Család

Orvoshiány miatt halasztottak el műtéteket a Heim Pál Gyermekkórházban – frissítve!

Műtétek elhalasztására és átcsoportosítására volt szükség, de a sürgős eseteket minden esetben ellátják.

A fővárosi Heim Pál Gyermekkórházban huszonnégy nem sürgős műtétet kellett elhalasztani azért, mert az intézményben nincs elég altatóorvos. Egyes műtéteket pedig a Madarász utcai kórházba csoportosítanak át. A nyári hónapokban a gyermekkórházak országszerte különösen leterheltek, a szabadságolások miatt pedig az éppen dolgozó orvosokra és ápolókra még több feladat hárul.

A Magyar Hírlap megkeresésére az egészségügyért felelős államtitkárság közölte: a Heim Pál Gyermekkórház ellátatlanul nem küld el beteget, és a kritikus állapotú gyermekek ellátása minden szempontból előnyt élvez, ezért a nem sürgős és a szülőkkel praktikusan a nyári szünidőre egyeztetett műtéteket átütemezték. Ugyanakkor minden, a gyermekkórházat megkereső esetet fogadott és ellátott az intézmény, így műtéti várólista bevezetésére nincs szükség.

Frissítés:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága nevében Pávó Mercédesz sajtórefens csütörtökön 15.00. órakor az alábbi kiegészítést fűzte írásunkhoz:

“A Heim Pál Gyermekkórház Intenzív Terápiás Osztálya az egész országból fogad kritikus állapotú, magas progresszivitási szinten ellátandó betegeket. A kórház Intenzív Terápiás Osztályán a kritikus állapotú betegek száma megnövekedett, ezért az itt, akut ellátásban dolgozó szakorvosok számát az intézménynek növelnie kellett.

A Heim Pál Gyermekkórház ellátatlanul nem küld el beteget és a kritikus állapotú gyermekek ellátása minden szempontból előnyt élvez, ezért a nem sürgős, és a szülőkkel praktikusan a nyári szünidőre egyeztetett műtétek átütemezésre kerültek. Valamennyi, a gyermekkórházat megkereső esetet fogadta és ellátta az intézmény.

Jelenlegi információink szerint a kapacitások átszervezésének köszönhetően a továbbiakban nem kell műtéti időpontokat módosítani, az ellátás zavartalanul folyik.”

az egészségügyért felelős államtitkárság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top