Család

Az orvosok sem láttak még ilyen súlyos bárányhimlőt

Az ügyelet mégsem ment ki a kétéves kisfiúhoz.

A kétéves Jasper Allen idén júliusban skarlátos lett, majd nem sokkal a gyógyulása után, gyakorlatilag néhány óra leforgása alatt kitört rajta a bárányhimlő is, nem is akármilyen erősen. Az anyja azonban hiába hívta az ügyeletet, elhajtották azzal, hogy egy bárányhimlős gyerek esetében nincs szükség sürgős orvosi beavatkozásra, és különben is minden anya azt hiszi, hogy az ő gyerekénél különösen erős a fertőzés.

Ebben az esetben azonban az anyának sajnos igaza volt. A telefonbeszélgetést követően néhány órával Mrs. Allen végül maga vitte be a fiát a kórházba, ahol habozás nélkül felvették az osztályra. Az orvosok egybehangzó véleménye szerint olyannyira ez volt a legsúlyosabb bárányhimlő, amit láttak, hogy legott kapcsolatba léptek egy orvosi szaklappal, hogy publikálják az esetet.

Jasper testének gyakorlatilag minden négyzetcentijére több kiütés is jutott, melyek közül számos elfertőződött. Infúziót, antibiotikumot és fájdalomcsillapítókat kapott, hogy ne kaparja el a sebes kiütéseket. Végül öt napig maradt kórházban, azóta már jól van. 

Az orvosok sem láttak még ilyen súlyos bárányhimlőt
Az orvosok sem láttak még ilyen súlyos bárányhimlőt

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top