Család

Ezért ne told túl későre az esti fektetést!

A jövendő felnőtt érdekében minden szülő jól teszi, ha ragaszkodik a korai lefekvéshez.

Eltekintve a másnap reggeli ébresztés kiváltotta nyűgös hisztitől, ami a kialvatlan gyerek sajátja, van még egy ok, amiért érdemes nem engedni az esti játszmázásnak, amit az utódok a minél későbbi lefekvés érdekében folytatnak.

A Houstoni Egyetem kutatói által elvégzett új vizsgálat szerint azok a gyerekek, akik nem alszanak eleget, vagy gyakorta félbeszakítják az álmukat, felnőttkorukban nagyobb valószínűséggel lesznek a depresszió áldozatai, vagy szenvednek szorongásos zavaroktól.

Ezért ne tolódjon túl későre az esti lefekvés a gyerekeknél

A vizsgálatba 50, hét és tizenegy év közötti gyereket vontak be. Már kétéjszakányi nem eléggé pihentető alvás elég volt ahhoz, hogy a gyerekek nappal kevesebb örömet találjanak az egyébként pozitív dolgokban, jobban ki legyenek hegyezve a negatívumokra, és kevésbé emlékezzenek a jó tapasztalataikra. Ha ismét kialudhatták magukat, ezek a tendenciák megszűntek.

Mindez azt jelenti, hogy ha valaki hosszú távon nem alszik eleget, ugyanúgy hosszú távon szűkölködni fog a pozitív emlékekben, tapasztalatokban, azaz az elegendő alvás és a megfelelő érzelmi fejlődés kéz a kézben járnak.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top