Család

Egy lány miatt verekedtek össze, közmunkára ítélték őket

Összesen 180 óra közmunkára ítélték azt a két békéscsabai fiút, akik egy lány miatt verekedtek össze igencsak durván. A srácok egy suliba jártak, jó barátok voltak, az eset óta viszont nem is beszélnek egymással.

A két fiatal tavaly novemberben verekedett össze. A szóváltást és a kölcsönös lökdösődést követően egyikük lefejelte a másikat, mire az ököllel úgy arcon vágta társát, hogy eltört a szemüvege, bal szeme megsérült, maradandó fogyatékosságot szenvedett. Egy lány és a pénz miatt balhéztak.

Az ügyészség V. M. ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, B. S. ellen pedig súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Ügyüket a Békéscsabai Járásbíróság tárgyalta, ahol mindketten elismerték felelősségüket.

A bíróságon kiderült, V. M.-nek  csöppet sem tetszett, hogy a másik fiú jóban van exbarátnőjével, és a lány cuccain is vitáztak, kinek kének azokat elvinnie. A lány mellett a verekedésre pénz is okot adott.

Egy lány miatt verekedtek össze, közmunkára ítélték őket

A Békéscsabai Járásbíróság végül V. M.-t 100 óra, míg B. S.-t 80 óra közmunka végzésére ítélte. Előbbit 45 ezer, társát pedig 35 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte. Mint ahogy a bíró fogalmazott, a fiataloknak meg kell tanulniuk, nem maradhat következmény nélkül, ha súlyos bűncselekményt követnek el, és a konfliktus rendezésének nem ez a módja.

Amennyiben a két fiú nem dolgozza le a számukra kirótt összesen 180 órás közmunkát, fogházba kerülnek. 4 óra munka felel meg egy rács mögött töltött napnak. Így V.M. 25 nap, míg B.S. 20 napos elzárást kaphat.

A Békéscsabai Járásbíróság ítélete egyelőre nem jogerős, a vádhatóság és a védelem is három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés kapcsán.

(Beol)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top