Család

A pároddal együtt inni jót tesz a kapcsolatnak

Persze senkit buzdítunk arra a tudomány nevében, hogy minden este együtt legyetek csatakrészegek.

A legtöbb ember – hacsak nem az alkoholizmus rabigájában szenved – nem szeret egyedül inni, szívesebben teszi ezt társaságban. És mint egy új vizsgálatból kiderült, nem is tesz jót a kapcsolatunknak, ha a párunk csak szódavizet szopogat.

A Michigani Egyetem vizsgálatába 2700 házaspárt vontak be, akiket az alkoholfogyasztási szokásaik mellett – például hogy milyen gyakran és mennyit szoktak a párjukkal közösen inni – arról is kérdeztek, hogy mennyire érzik a partnerüket úgy általában kritikusnak, követelőzőnek vagy egyszerűen csak idegesítőnek.

A pároddal együtt inni jót tesz a kapcsolatnak

Azt találták, hogy a hasonló alkoholfogyasztási szokásokkal élő párok tagjai nagyobb valószínűséggel voltak boldogabbak együtt, mint azok, akiknél az egyik fél rendszeresen kimaradt az ivásból. Ez különösen azoknál volt probléma, ahol a férj maradt száraz, míg a felesége alkoholt fogyasztott.

Érdekes módon annak láthatóan nem volt befolyásoló hatása, hogy mennyit ivott valaki, csak akkor, ha az egyik fél teljesen absztinens volt. A vizsgálat egyik szerzője szerint ez azért lehet, mert az ilyen párok tagjai kevesebbet lazultak együtt.

Forrás: womenshealthmag.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top