Család

Megható levelet írt orvosának a 9 éves kislány

A Berettyóújfaluban élő 9 éves Fanni köszönetképpen imádni való levelet küldött az őt operáló orvosnak. A veszélyes műtétet csak a miskolci kórház szakemberei vállalták. Megható pillanatok következnek.

A Berettyóújfaluban élő 9 éves Vigh Fanni megható sorokat írt orvosának. Az operációt követően a kislány nem a szokványos borítékot nyújtotta át az operáló doktor bácsinak. A néhány soros köszönetet és rajzot az orvos megosztotta a kórház Facebook-oldalán.

Fanninál egy mandulagyulladás kapcsán állapították meg még 2014-ben, hogy nyirokcsomói nagyobbak a kelleténél. Számtalan vizsgálatot követően Debrecenbe küldték, ahol tavaly májusban nyaki tumort diagnosztizáltak. Debrecenben megműtötték, de csak a tumor körüli nyirokcsomókat távolították el.

Az édesanyának úgy magyarázták, a kislány daganata olyan, mint egy vérrel telt szivacs, amelyhez speciális érelzárásra lenne szükség, az eljáráshoz a debreceni kórházban ugyanakkor nem rendelkeznek a szükséges eszközökkel. Próbálkoztak Budapesten, majd a miskolci kollégák közbenjárására jutottak el az ottani megyei kórház fül-orr-gégészetének főorvosához, aki vállalta a meglehetősen kockázatos műtétet.

Fanni operációja sikerült, és szeptembertől már az iskolát is folytathatja. Hálából megható levelet írt orvosának.

(Boon)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top