Család

“Tetszik vagy sem, néha az anyáknak is jár egy kis szünet”

Nem az ez első alkalom, hogy a négygyermekes Constance Hall valami olyasmiről ír, ami megosztja szülőtársait. Most például arról, hogy minden anyának jár szabadság a gyerekek mellől.

Nem ez az első alkalom, hogy a 32 éves új-zélandi blogger, Constance Hall a magazinok címoldalára kerül egy Facebook-posztjával. A meglehetősen öntudatos és szabad szájú, amúgy négygyermekes anyuka legutóbb akkor hallatott magáról, amikor posztjában az egyedülálló anyák körüli mítoszról igyekezet lerántani a leplet. Több-kevesebb sikerrel. 

Kép forrása: Facebook / Constance Hall
Kép forrása: Facebook / Constance Hall

Constance, aki a közelmúltban tért haza háromnapos, a gyerekeitől külön és a férjével kettesben töltött kirándulásról, most arról ír, tetszik vagy nem, minden anyának jár egy kis szünet. Olyan idő, amit a gyerekeitől és az anyai teendőitől külön tölt. Constance szerint az anyukáknak nem az alváshiány vagy az állandó takarítás és még csak nem is a vasalnivalók miatt van erre szükségük. Nem.

 

“Azért van szükségünk a kikapcsolódásra és arra, hogy kiszakadjunk ebbe a világba, mert különben beleőrülnénk abba a mókuskerékbe, amibe a gyermekünk érkezésekor szálltunk. A soha véget érni nem akaró álmatlan éjszakák, a varázsütésre újra és újra megtelő mosogató és a mindegy mennyit mosol, hegyekben álló szennyes miatt jár minden anyának a szünet.”

Nem sokkal a megjelenése után, a posztra azonnal reagáltak Constance követői, akiket az anyuka “királynőknek” becéz. Ők egyrészt a támogatásukról biztatták Constance-t, majd az egyetértésüket fejezték ki.

 Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top