Család

A telefonfüggő nő nem hagyja el otthonát, ha a készülék nincs legalább 60%-ra töltve

A nő annyira függ telefonjától, hogy az már szerinte is pokollá teszi életét.

A ma már nomofóbia (no mobile phobia) néven ismert betegség a mobiltelefon hiányára irányuló félelem. Ebben szenved a 27 éves Sarah Jayne, aki nem is meri elhagyni otthonát úgy, hogy telefonja nincs legalább 60%-ra feltöltve.

Ha pedig Samsung típusú telefonja mégis lemerülne, vagy lefagyna, az asszonyra kegyetlen pánikroham tör rá. “Ha nincs nálad a telefonod, el vagy vágva a világtól” – állítja Jayne. Azt mondja, fóbiája csak rosszabb lett, mióta megszületett a kisfia – állandóan szörnyű jeleneteket képzel el gyerekéről, emiatt pedig úgy érzi, szüksége van a telefonra, hogy vészhelyzet esetén intézkedhessen. 

A telefonfüggő nő nem hagyja el otthonát, ha a készülék nincs legalább 60%-ra töltve

Az asszonyt egyébként állítólag sokat bántották kamaszként, és sorsa akkor fordult meg, mikor megkapta első mobiltelefonját, amivel kevésbé érezte magát izoláltnak és magányosnak. Ez vezethetett a függőség kialakulásához. Jayne mindenhol töltőket tart, és még egy régi tartaléktelefonja is van a végső esetre. Az asszony tudja, hogy súlyosan függ telefonjától, de azt mondja, nem tud tenni ez ellen.

Forrás: TheSun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top