Család

Feleségül veszik áldozataikat az erőszaktevők

Sok gyereknek vagy fiatal lánynak ahhoz a férfihoz kell feleségül mennie, aki korábban megerőszakolta... Mindezt azért, hogy a férfi megússza a büntetést.

 A megdöbbentő információk a török Legfelsőbb Bíróság adatbázisából kerültek elő. Kiderült, hogy  az erőszaktevő férfiak sokszor azért veszik el feleségül gyermekkorú áldozataikat, hogy ne kelljen felelniük az igazságszolgáltatás előtt a szexuális erőszakért. Ez a kényszerházasság egy új típusa Törökországban.

 A bírósági nyomozás szerint a legfiatalabb áldozat mindössze 5 éves volt. Az egyik legszörnyűbb bűnténynél hárman raboltak el egy kislányt, de a közösen elkövetett bűntett után az egyikük feleségül vette, így mind a három erőszaktevő büntetését eltörölték. A fellebbviteli osztályon egy ilyen bűntény elkövetéséért ma 16 év börtönbüntetés jár. Viszont a kivételeket nem tudják megfelelően kezelni, ezt használják ki az elkövetők.

 Forrás: Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top