Család

Megverte, zaklatta barátnőjét – felfüggesztettet kaphat

Nem kér letöltendő börtönt a miskolci ügyészség arra a férfira, aki megverte barátnőjét, majd hónapokig pokollá tette az életét.

2013 nyarától volt egy pár a 29 éves vádlott és barátnője. Gyakoriak voltak a veszekedések, melyek miatt a nő többször szakított, de aztán mindig újra összejöttek. 

2014. júliusában Miskolcon autóztak, amikor ismét veszekedni kezdtek. A nő ki akart szállni az autóból, azonban a vádlott ezt nem engedte. Többször megütötte a sértettet, fejét a karosszériába verte, majd megálltak, a nőt kirángatta a kocsiból, és durván megverte.

Ezek után a nőt Taktaharkányba vitte, akarata ellenére. Kiderült, a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A nő ekkor döntötte el, hogy végleg szakít a férfival. Ebbe a vádlott nem nyugodott bele és 2014. szeptember végéig telefonon és személyesen is próbálta felvenni vele a kapcsolatot. Ennek során több mint ötszáz alkalommal hívta, szöveges üzeneteket küldött, és a lakásán is zaklatta, önkényesen beleavatkozva magánéletébe, napi életvitelébe.

Bár a vád személyi szabadság megsértése, zaklatás és könnyű testi sértés, az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta a bíróságnak.

Ha érdekel, miért marad valaki egy bántalmazó kapcsolatban, olvasd el ezt a cikkünket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top