Család

Durván megugrott a családon belüli gyerekrablások száma

Csak tavaly 41 olyan ügyet zárt le a rendőrség, amelyben kiskorú gyermeket a bíróság határozatával szembeszegülve magával vitt az elkövető.

Átnézte a bűnügyi statisztikákat a Magyar Nemzet és egy súlyos adatra bukkant. Az elmúlt öt évben tavaly volt a legmagasabb a családon belüli gyerekrablások száma. 

A lap a rendőrség tájékoztatására hivatkozva azt írta, az egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztikai (enyübs) rendszer alapján a tavalyi 41 ügy 2011 óta a legmagasabb szám. Mint írták, 2014-ben 27, 2013-ban 30, 2012-ben 39, 2011-ben 31 ilyen eset került be a statisztikába. 

Tudni kell, hogy ezekben az ügyekben nem feltétlenül valamelyik szülő volt az elkövető.

A Magyar Nemzet cikkében azt írta, a rendőrségnek arról nem volt statisztikája, hány gyermeket vittek jogellenesen külföldre, de a lappal a Missing Children Europe nevű, segélyvonalakat tömörítő szervezet azt közölte, tavaly összesen két esetben érkezett hozzájuk családon belül elrabolt és határon túlra vitt magyar gyerekkel kapcsolatos bejelentés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top