Család

Kilencezren adtak be csok-kérelmet májusig

9300 igénylést fogadtak be a bankok. Májusig mintegy ötvenezren érdeklődtek a családi otthonteremtési kedvezmény iránt.

A kiadott építési engedélyek száma egy év alatt a kétszeresére nőtt az idei első negyedéves adatok szerint, a növekedés az ország minden részén jellemző, még a vidéki kistelepüléseken is 60 százalékos. A kormány az idén 154 milliárdot, jövőre pedig 211 milliárdot fordít otthonteremtési programra, amelynek öt eleme van: az új lakások építésére vonatkozó áfacsökkentés, a vissza nem térítendő támogatások, vagyis a csok, a kedvezményes, államilag támogatott hitel, az engedélyezési eljárások egyszerűsítése és a nemzeti otthonteremtési közösségek.

Áprilisban és májusban jelentősen megugrott a kérelmek és a megkötött támogatási szerződések száma, az első negyedévi adatokhoz képest több mint kétszeresére nőtt a befogadott csok-kérelmek száma, a támogatási összeg pedig két és félszeresére emelkedett. A kormány tervei szerint az otthonteremtési program rengeteg új munkahelyet hozhat létre, így nagyban hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez is. Az otthonteremtési programra hosszú távon is lehet építeni, amíg a kormány hivatalban van, a magyar családok számíthatnak ezekre a kedvezményekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top