Család

Nem emelnek vádat a kisfiú szülei ellen, akik miatt lelőtték Harambét

A Hamilton megyei főügyész nem lát alapot a vádemelésre.

Világszerte foglalkozott a média azzal a május végi esettel, amikor egy hároméves kisfiú egy cincinnati állatkertben bemászott a Harambe nevű gorillához, és az állatot ezért le kellett lőni, nehogy bántsa a gyereket.

Az általános felháborodás miatt kényszerült a rendőrség alaposabban vizsgálni, a szülők megfelelően felügyelték-e gyermeküket, nem az ő hanyagságuk miatt történhetett meg az, hogy egy szigorúan védett fajba tartozó állatot végül le kellett lőni.

Nem emelnek vádat a kisfiú szülei ellen, aki miatt lelőtték Harambét

A hatóságok végül úgy döntöttek, nincs semmi alapjuk a vádemelésre. “Nagyon sajnálom, hogy le kellett lőni a gorillát, hatalmas veszteség ez az állatkertnek – nyilatkozta a Hamilton megyei főügyész. – De négy szemtanú is azt vallotta, hogy a kisfiú anyja figyelt a gyermekre, az akkor mászott be a gorillához, amikor az anyja egy pillanatra elfordult, hogy egy másik gyerekével foglalkozzon. Legyünk őszinték magunkhoz: minden gyakorló szülő tudja, hogy ez bárkivel, bármikor előfordulhat.”

Forrás: buzzfeed.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top