Család

Chatre, alkoholra és drogra kattannak a gyerekek a neten

A közösségi média és a játékok mellett az alkohol, a drog és a felnőtt tartalmak is keresettek a kiskorúak körében a neten.

A gyerekek a legtöbb idejüket közösségi oldalakon, illetve chateléssel töltik az interneten – derült ki a Kaspersky Lab kutatásából, mely során azt vizsgálták, hogy a Szülői Felügyelet megoldását használó számítógépeken hányszor próbáltak megnyitni potenciálisan káros tartalmakat.

Azt találták, hogy a gyerekek gyakran látogatnak játékportálokat is, ennél azonban sokkal nyugtalanítóbb, hogy a lista harmadik helyére az alkohollal, drogokkal kapcsolatos információkat tartalmazó oldalak kerültek.

Így interneteznek a gyerekek

A közösségi oldalak, chatek a mexikói, az orosz, a brazil és az olasz kiskorúak körében a legnépszerűbbek, a legkevésbé pedig a kínai és az angol gyerekek használják őket. A számítógépes játékokra leginkább az angol, a német és az ausztrál tinik kattannak.

Így interneteznek a gyerekek

A japánok videónézésben, zenehallgatásban és szoftverletöltésben vannak az élen. A német és az angol kiskorúak körében viszont a drogokkal és alkohollal kapcsolatos oldalak a legfelkapottabbak. A kínai és a japán gyerekek a felnőtt tartalmakat keresik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top