Család

Mikor van apák napja 2016-ban? – Megmondjuk!

Bár hazánkban nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de bizony van apák napja is. Hogy mikor? Országonként eltérő. Mutatjuk, hogy Magyarországon mikor van.

Az apák napja Amerikából indult, amit Sonora Smart Dodd kezdeményezett. 1910-ben tartották meg először, majd egyre inkább elterjed. 1916-ban az akkori amerikai elnök, Woodrow Wilson is megtartotta családjával. Ma már ugyanolyan komoly ünnepnek számít, mint az anyák napja. Amerikában nemcsak otthon, családi körben ünneplik, hanem az iskolákban és az óvodákban is tartanak ünnepélyeket, készítenek ajándékokat az apukáknak.

Mivel anyák napját szerte a világon tartanak, sokszor felmerült, hogy apák napja miért nincsen. Ezért egyre több országban elkezdték megtartani az apák napját is, de nem ugyanabban az időpontban (az anyák napjánál is van egy kis eltérés, ugyanis nálunk május első vasárnapján, de a legtöbb helyen május második vasárnapján ünneplik). Az apák napja Magyarországon június utolsó vasárnapján van, azaz 2016-ban június 26-án.

Mikor van Apák napja 2016-ban? - Megmondjuk!

Még több apák napja az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top