Család

Bevált a szigorítás – leszoktak a szülők az óvodai hiányzásokról

Töredékére esett az igazolatlan óvodai hiányzások száma annak bevezetése nyomán, hogy ugrik a családi pótlék, ha nem jár a gyerek oviba. Az ország 7 régiójából a nyugat-dunántúli végzett a legjobb helyen.

Abszolút sikeresnek bizonyul a kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlék rendszere, január óta ugyanis az igazolatlan hiányzások száma töredékére esett vissza – írja a Magyar Idők. Míg az idei év első három hónapja alatt összesen csak 170 szülőnél kellett szüneteltetni a támogatást a 20 napot meghaladó igazolatlan távolmaradás miatt, addig tavaly az ilyen hiányzások száma még meghaladta a 14 ezret.

Az ország hét régiójából a nyugat-dunántúli végzett tavaly a legjobb helyen, itt alig 540 gyermeknek volt igazolatlan hiányzása, Vas megyében csak 35, míg idén három hónap leforgása alatt mindössze 4 családtól vonták meg a támogatást.

Bevált a szigorítás - leszoktak a szülők az óvodai hiányzásokról

Az adatokat árnyalhatja, hogy az illetékes hivatalok igyekszenek csak a legvégső esetben felfüggeszteni az anyagi támogatás utalását, ezért nem zárható ki, hogy azoknál a családoknál, ahol az igazolatlan órák száma ugyan már meghaladta a megengedett húszat, a szülőket sikerült jobb belátásra téríteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top