Család

Bíróság engedélyezte a nőnek, hogy megtartsa és megegye a méhlepényét

Mióta elterjedt a pletyka, hogy a méhlepény elfogyasztása feltölti a kismamát energiával, és jobb anyatejet is eredményez, egyre több nő fanyalodik rá szülés után. Csakhogy van, ahol ez törvényes akadályba ütközik!

 Azt gondolod, mi köze bárkinek is a te méhlepényedhez? Így gondolta Jordan Thiering is, de kiderült, hogy a kismama nem rendelkezhet saját testrésze fölött szülés után! 

Bíróság engedélyezte a nőnek, hogy megtartsa és megegye a méhlepényét

 A Mississippi államban élő kismama egy vizsgálat alkalmával említette meg az orvosának, hogy a szülés után megtartaná, és megenné a méhlepényét. A kismama rengeteg más amerikai nőhöz hasonlóan hisz benne, hogy a méhlepény elfogyasztásától energikusabb lesz, és jobb lesz az anyateje is – bár a tudomány ezt nem igazolta. 

Az orvos azonban aggályait fejezte ki: tudomása szerint szülés után a méhlepény orvosi hulladéknak számít, így jogilag a kórház tulajdonában áll. A kismama felháborodott, de nem adta fel: ügyvédet fogadott, akivel a helyi bírósághoz fordult. Kiderült, valóban engedélyre van szüksége ahhoz, hogy megehesse a méhlepényét. 

Az eltökélt kismama nem hátrált meg, és a terhesség 33. hetében megszerezte az engedélyt. A méhlepénnyel együtt kénytelen lesz a bürokráciát is megemészteni.

Forrás: Dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top