Család

15 éven át magában hordozta meg nem született ikertestvérét a tinédzser

Egy malajziai kamaszfiú hasfájással ment orvoshoz, a fájdalom okát azonban sosem találnád ki: kiderült, hogy születése óta magában hordja meg nem született ikertestvérét!

A legtöbb édesanyának épp elég 9 hónapig hordani magában egy bébit – képzeld el, ha 15 éven át kellene! 500 ezer születésből mindössze egyszer fordul elő az a ritka eset, ami Mohd Zul Shahril Saidin 15 éves kamaszfiúval történt. A malajziai fiú ugyanis egész életében magában hordozta meg nem született ikertestvérét.

 A fiú kínzó hasfájással ment a kórházba, amiről az orvosok azt hitték, egy tumor okozza. Így azonnal megműtötték. Az operáció után azonban elképesztő felfedezést tettek: a kioperált dolog ugyanis nem egy tumor volt, hanem egy kifejlett magzat – lábakkal, fogakkal és tüdővel! A ritka rendellenességet parazita ikernek hívják, és előfordulhat testen kívül és belül is. Úgy látszik az emberi test kifogyhatatlan a bizarr meglepetésekből!

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Profimedia / BSIP

Forrás: That’s life

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top