Család

850 gyermekházasságot érvényteleníttetett a női törzsfőnök

Malawiban a lányok több mint fele már 18 éves kora előtt férjhez megy. Egy helyi női vezető azonban mindent megtesz azért, hogy ez változzon.

Theresa Kachindamoto az afrikai Malawi Dedza területének törzsi elöljárója, akinek mintegy 900 ezer ember tartozik a fennhatósága alá, elfogadtatott egy törvényt, mely 18 éves korra emeli a házasságkötés alsó korhatárát az országban. Igaz, szülői beleegyezéssel továbbra is férjhez mehetnek az ennél fiatalabb lányok is.

Mindemellett eddig közel 850 gyermekházasságot sikerült érvényteleníttetnie és több száz kiskorút küldött vissza az iskolapadba.

“Iskolába kell járniuk. Egyetlen gyermeknek sem szabad otthon maradnia vagy házimunkát végeznie tanítási időben”  fogalmazott az elöljáró.

Kachindamoto felvette a harcot azok ellen a táborok ellen is, ahol a fiatal lányok “rituális megtisztítása”, vagyis szexuális beavatása történik.

Forrás: viralwomen.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top