Család

Lecsapott a vihar az országra – fotók, videók

Dörgésekre ébredhetett kedd reggel Pest megye, a délnyugati és az északi országrész. Mára 14 megyére adott ki citromsárga figyelmeztető előrejelzést az OMSZ heves zivatar, felhőszakadás veszélye miatt. Hétfőhöz képest akár 10 fokot is zuhanhat kedden a hőmérséklet. Villám csapott egy dabasi családi házba, leszakadt faágak az utakon. Folyamatosan frissülő hírek az országos viharról.

A hajnali órákra elérte a fővárost is a nyugatról érkező vihar. A vihart erős széllökések és zivatarok kísérik. Az Időkép szerint sok helyről jégesőt is jelentettek.

Látványos felvételeket rögzített a Széchenyi hegyen lévő egyik Időkép-kamera a Budapestet kedd reggel elérő viharról:

Itt vannak az első viharkárok

Az országon átvonuló vihar az időjárásban gyors változást hozott és sok helyütt jelentős kárral járt. Kedd reggelig számos bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez a leszakadt faágak és a hirtelen lezúduló eső miatt. Először a Dunántúlról érkezett több riasztás. Letenyén például a régi 7-es útra földet mosott a nagy mennyiségű csapadék jelentős fennakadást okozva a forgalomban. A közútkezelő munkatársai, a hivatásos és önkéntes tűzoltók takarították el az útról a hordalékot.

A fővárosból és Pest megyéből mostanáig tizenöt kárról érkezett bejelentés. Több helyen szakadtak le faágak, amelyek a forgalomban okoznak fennakadást. Budapesten a ferihegyi gyorsforgalmi úton, Kőbánya-Kispest és a Határ úti metróállomás közötti szakaszon leszakadt faágak miatt két kisteherautó ütközött össze. Ez jelenleg is torlódást okozhat ezen az útszakaszon.

villámlás látható Nagykanizsa felett az M7-es autópálya felől 2016. május 23-án éjjel. MTI Fotó: Varga György
Villámlik Nagykanizsa felett az M7-es autópálya felől – MTI Fotó: Varga György

Villám csapott egy körülbelül 300 négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezetébe kedd kora reggel a dabasi Íves utcában. A villámcsapás következtében a tető mintegy 100 négyzetméteren lángba borult – számolt be honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A helyszínre percek alatt kiérkeztek a város hivatásos tűzoltói, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Képek az országos viharról

Vihar Zala megyében - MTI Fotó: Varga György
Vihar Zala megyében – MTI Fotó: Varga György

Ilyen lesz a mai időjárásunk

Ciklon és hidegfrontja alakítja kedd estig a Kárpát-medence időjárását, az ország északi felén sokfelé, délen szórványosan okozva záport, zivatart, helyenként felhőszakadást – írja előrejelzéseben az Országos Meteorológiai Intézet.14 megyére adtak citromsárga figyelmeztető előrejelzést, 10 megyére pedig riasztást.

A hidegfrontra érzékenyeknek bizony fejfájással is számolniuk kell a mai napon.

met.hu
forrás: met.hu

Még nincs vége – újabb zivatarzóna a Balatonnál

A zivatarsáv Budapestet elhagyta, a Balatonnál ugyanakkor a zivatar újabb hulláma érkezett. A nyugati országrészben szinte mindenhol zuhog az eső.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top