Család

Nyolcgyerekes család kerülhet az utcára

Nyolc gyerekkel kerülhet az utcára egy család Pétfürdőn, mert az általuk bérelt lakást megvásárolta a Nemzeti Eszközkezelő. A család szerint az intézkedés jogos, de nem tudják, mi lesz velük.

 Az anya első férjétől hat gyerek született, a házasság azonban megromlott, elveszítették a házukat, a gyerekek pedig több mint 3 évre állami gondozásba kerültek. Később a helyzet megoldódni látszott Az anya újra férjhez ment, második férjével született két közös gyerekük. Így, tízen élnek egy háztartásban. Tudnák fizetni az albérlet árát, de attól tartanak, hogy ennyi gyerekkel nem találnak új lakást.

Az eszközkezelő veszi át az egészet, és a tulajdonosnak kell visszaköltöznie. Neki is van négy gyereke. Mi kénytelenek vagyunk kimenni, mert ha átveszi a bank, akkor nincs mese, csak a saját tulajdonos tartózkodhat itt. Nyolc gyerekkel nem hiszem, hogy találok valamit is” – mondta az ATV Híradójának az anya, Máthé Zoltánné.

A legnagyobb gyerek 17 éves, de a legkisebb még csak 3 hónapos, így az anya otthon van vele, de az apa dolgozik. “Ha valaki azt mondja, hogy van egy üres háza, és azt mondja, hogy költözzünk be, fizetjük mi az albérletet, rezsit, bármit, de hát ennyi gyerekkel meggondolják, hogy kiadják-e azt a lakást” – panaszkodott Máthé Zoltán, aki fél, hogy a kilakoltatás után nem lesz hova menniük.

Két hónap alatt egyébként 545 családot lakoltattak ki országszerte:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top