Család

Rutinvizsgálat miatt vesztette el magzatát egy nő

A kismama rutin Down-kór szűrésre ment orvoshoz, majd mikor napokkal a vizsgálat után is rosszul volt, kiderült, hogy egy fertőzés miatt elvesztette gyermekét.
Rutin vizsgálat miatt vesztette el születendő gyermekét egy nő

 Az Emma nevű kismama a BBC rádióműsorának adott interjúban mesélte el szomorú történetét. Miután a rutin Down-kór szűrést elvégeztette, hogy megbizonyosodjon születendő babája egészségéről, egy hibából kifolyólag elvesztette gyermekét.

A nőn magzatvizes szűrést végeztek, hogy így állapítsák meg, rendben van-e a baba. A kismama a vizsgálat után pár órával lázasnak érezte magát, reszketett és leverte a víz, ezért elment a háziorvosához. Az orvos megnyugtatta, hogy minden rendben, és hogy a baba szívhangjai is stabilak. Mikor azonban még pár nap múlva is jelentkeztek az aggasztó tünetek, a nőt kórházba vitték. Itt derült ki, hogy a vizsgálat során vérmérgezést kapott ő is és a kisbaba is. A vérmérgezés olyan súlyos volt, hogy a gyermek nem élte túl. 

Az angol kormány egészségügyi tanácsadói azt javasolják a kismamáknak, hogy ne a kockázatos magzatvizes, hanem az új típusú, DNS-alapú Down-szűrést válasszák.

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top