Család

Napi cuki: iskolába jár a kacsacsalád – videó

Egy amerikai iskolában állandó vendégnek számítanak egy kacsamama és fiókái. A madár több mint tíz éve rakott fészket az iskola udvarán, ez azonban problémákat okozott a kiskacsák számára. Az iskola egyik tanára azonban megoldotta a helyzetet.

A kacsamamát Vanessának hívják, és 13 évvel ezelőtt rakott fészket a hartlandi Village Elementary udvarán. Neki nem okozott gondot kiröppenni az udvarról, a kiskacsák azonban így el voltak vágva a víztől és táplálékforrásoktól.

Az iskola egyik tanára, Ruth Darrah azonban meggyőzte a kollégáit, hogy segítsenek a kacsacsaládnak, ezért lezárták az egyik folyosót, hogy a kacsák háborítatlanul járhassanak ki-be a fészek és a külvilág között.

Vanessa hálás volt a törődésért és következő évben is visszatért a fészkébe, ez pedig azóta is így történik minden évben.

Első nap az iskolában <3 (Fotó: Livingston Daily)
Első nap az iskolában

Darrah a Livingston Dailynek nyilatkozva elmondta, hogy Vanessa eleinte kissé zavartan járt-kelt az épületben, ma azonban már pár perc alatt, rutinosan átvonul a folyosón. Ilyenkor egy papírtakaróval akadályozzák meg, hogy a kiskacsák az épület más részeire kóboroljanak.

További cuki videók az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top