Család

Legkisebb gyereknek lenni a legjobb

Sokan vélik úgy, hogy legkisebb testvérnek lenni nem egy főnyeremény, de van bizonyíték az ellenkezőjére.

Mindenből kihagyják, a nagyok gonoszkodnak vele, folyton a levetett cuccokat kapja. Legkisebbnek lenni jár hátrányokkal is, de milyen előnyös tulajdonságokkal ruházhatja fel az embert, ha legkisebbnek születik?

Kalandvágyóbb. Ellentéttel a legidősebbel, akinek default szerepe a főnökség, a legkisebbnek magának kell megkeresnie a helyét, és akár megharcolni érte, felfedezni önnön képességeit. Ezért hajlamosabb a felderítő üzemmódra.

Viccesebb és jókedvűbb. Míg a legidősebbek inkább komolyak, a legkisebbek nagyobb valószínűséggel töltik be a vicces gyerek szerepét a családban, hiszen sokakkal kell megküzdeniük a figyelemért, és a humor jó módszer erre.

Legkisebb gyereknek lenni a legjobb

Nyugisabb és lazább. Kutatók ezt arra vezetik vissza, hogy mire ő megszületett, a szülei már jó eséllyel sokkal lazábban és kevésbé aggódósan kezelték a gyereknevelést. Igaz, figyelemből is kevesebb jutott a legkisebbnek, de pont ezért kevésbé aggódnak a szabályok megszegése miatt is.

Ügyesen szerez barátokat. Megint csak a figyelemért való versengés az, ami remek társas készségekkel ruházza fel a legkisebbet. Ugyanezen okból általában jobban képes manipulálni az embereket, és ügyes eladó.

Kreatívabb. A legkisebb nem versenyez ugyanazokért a forrásokért, amit a nagyok már leosztottak, inkább kerülő utakat és alternatív megoldásokat keres, ezért kreatívabb és szabadabban gondolkodó lesz.

Forrás: huffingtonpost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top