Család

Kiderült, hogy 30 éves a kanadai kosárbajnokság 17-nek mondott sztárja

Letartóztatta a kanadai határrendészet azt a dél-szudáni férfit, aki úgy lépett be az országba, hogy 17 évesnek adta ki magát, és később a középiskolai kosárlabdaliga sztárja lett.

Jonathan Nicola kezén azért kattant a bilincs, mert átverte a hatóságokat. Nemrég azt nyilatkozta, hogy fél évig tartott neki, hogy megszerezze a kanadai diákvízumot, és hogy roppant boldog, amiért egy ilyen nyugodt országban tanulhat.

Mióta az országba lépett, Nicola a kanadai középiskolai kosárlabda-bajnokság sztárja lett. A ligát összegző oldalon a profilját még látni, de az eredményeit és az arról készült statisztikákat törölték. Egykor azt írták, hogy

  • 17 éves,
  • 11-edik osztályba jár,
  • és 6 láb, 10 hüvelyk, azaz 2 méter és 4 centi magas,

de ebből az első adat hamis volt.

Nicola egykori iskolája széttárt karokkal áll, és pusztán annyit fűztek hozzá az esethez, hogy “nem nagyon tudunk mit mondani”.

A hatóságok azt vizsgálják, hogyan tudta átverni őket Nicola, és elítélhetik, amiért megszegte a menekültügyi szabályokat.

Egyébként elég ügyes játékos:

(via Huffington Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top