Család

40 ezer forintot is spórolhat egy család jövőre

27 százalékról 5 százalékra csökken egyes termékek és az éttermi vendéglátás áfája, ezzel sokat spórolhatnak jövőre a háztartások.

Január 1-ével csökkent a sertéshús áfája, és azóta többet is vásárolunk belőle. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy jövőre tervezik a baromfihús, a tej, a tojás és az éttermi vendéglátás áfájának csökkentését is.

A szaktárca vezetője szerint így egy családnál akár évi 35-40 ezer forinttal marad több pénz, és elmondta, hogy az érintett termékek árában látszódni fog az áfacsökkentés hatása: a sertéshúséhoz hasonlóan átlagosan több mint 10 százalékkal kell majd kevesebbet fizetni. “Az áfacsökkentésről szóló döntéssel mindenki jól jár, a gazdák, a családok és a vendéglátók egyaránt” – magyarázta Fazekas.

A csirkehús egyébként idén már olcsóbb lett, noha ez nem adóváltozásnak köszönhető, és miután tehenek lepték el Budapest utcáit, éppen országos tejrazziát tartanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top