Család

“Arról senki nem beszél, milyen nehéz is lehet a szoptatás”

Egy háromgyerekes anyuka az Instagramon tárulkozott ki a szoptatás nehézségeiről és árnyoldalairól.

A szoptatást mostanra szerencsére már természetes, sőt gyönyörű dolognak tartjuk, és míg utóbbi rendben van, az előzővel azért akadnak problémák. Mármint nem olyan tekintetben persze, hogy egy anyuka takarja el mellét a parkban, mert az utódgondozás valami perverzió lenne (mindenki gondoljon az ismert esetekre), hanem arra nézve, hogy ez minden frissen kismamává avanzsált nő számára megy, mint a karikacsapás.

Mert nem megy. Elaina Bellis például Instagramon fakadt ki a szoptatás nehézségeiről – a második (iker)szülése után a teste egyszerűen nem tudott tejet termelni, ő pedig folyamatosan emocionális trauma hatása alatt volt, amiért nem tudja megadni gyerekeinek, ami jár nekik. “Fejés, tejtermelődést serkentő vitaminok, orvosi tanácsok és álmatlan éjszakák, mikor nem értem, miért nem képes tejet termelni a testem.”

Az anyatejkultuszban egy olyan nő, mint Elaina könnyedén érezheti magát selejtesnek vagy a társadalom által rossz anyának bélyegzettnek azért, mert egyszerűen nem beszélünk arról, hogy nem mindenkinek a melle ontja magából az isteni nedűt a legtermészetesebb módon.

Ezen szeretne változtatni egy háromgyerekes – nagyon is jó – anyuka.

Forrás: MammaMia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top