Család

Kis híján meghalt a fogamzásgátló miatt a 19 éves lány

Az egykori modell először csak migrénre panaszkodott, később megállapították, hogy a gyógyszer miatt vérrög keletkezett az agyában.

A 19 éves Natalie Lovatt életveszélyes állapotban került kórházba, mindössze egy héttel azután, hogy fogamzásgátló tablettát kezdett szedni. Az orvosok megállapították, hogy agyában vérrög alakult ki, ez pedig összefüggésbe hozható az általa szedett készítménnyel.

Az egykori modell más fogamzásgátló módszerről váltott a tablettára – kombinált típust kezdett el szedni. Rövidesen migrénes fejfájásra panaszkodott, ezért orvoshoz ment, aki egy másik fajta (szintén kombinált) tablettát írt fel neki. Másnapra azonban állapota még rosszabb lett, folyamatosan hányt, és alig állt a lábán. Az MRI-ben szerencsére még időben észrevették a vérrögöt Natalie agyában, és így megelőzték a szörnyű balesetet.

Fogamzásgátló miatt került életveszélybe a 19 éves lány

A lány azt mondja, sosem gondolta volna, hogy a tabletta ilyen veszélyes is lehet, hiszen annyi lány szedi probléma nélkül. Azóta már más fogamzásgátló módszerre váltott, ami elvileg jól működik neki.

Forrás: DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top