Család

Vallomást tett a halálra éheztetett kisfiú családja

Újrakezdődött az egy éve halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyének büntetőpere a Székesfehérvári Törvényszéken. A perben vallomást tett a család, szerintük az orvos és a bioenergetikus felelős a gyermek haláláért.

Az elsőrendű vádlott anya, a másodrendű vádlott apa és a harmadrendű vádlott nagyapa is felolvasta vallomását a Székesfehérvári Törvényszéken folytatott büntető perben. A halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében a negyedrendű vádlott nagymama csütörtökön tehet vallomást. A családtagok vallomásához ugyanakkor az ötödrendű vádlott bioenergetikus és a hatodrendű vádlott gyermekorvos is elmondhatta észrevételét, amelyekkel nem értettek egyet, így a szembesítés eredménytelenül zárult.

Az újrakezdett tárgyalás során az ügyész a másfél éves kisfiú halálában a családot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, míg a bioenergetikust foglalkozásának körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja. A gyermekorvos elleni vádat gondatlanságról szándékosra változtatta az ügyésznő.

Az orvos ügyvédje tiltakozott a módosítás ellen, ügyfele továbbra sem tartja magát bűnösnek a tragédiában. Az agárdi kisfiú halálának ügyében az anyja, apja és nagyapja, vallomásaikban a bioenergetikus és az orvos felelősségét igyekeztek bizonyítani.

Mind a bioenergetikus, mind a gyermekorvos tagadja bűnösségét és felelősségét. A család arra hivatkozott, hogy a bioenergetikus szakemberről úgy tudták, orvos végzettséggel rendelkezik. A kisfiú kezelése során következetesen és szigorúan betartották az orvosok utasításait.

A következő tárgyalási napra csütörtökön kerül sor, amit a család kegyeleti okra hivatkozva szeretett volna elnapoltatni, gyermekük ugyanis egy évvel ezelőtt halt meg. A bíróság elutasította a kérelmet, mert az előzetesen kitűzött tárgyalási napon nem tud változtatni, mert belátható időn belül egyszerűen nincs lehetőség újabb nap beiktatására – írja a FEOL.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top