Család

A nagy kuponvadászat – így csinálják az igazi profik

Az igazi profik akár 50-90 százalékot is megspórolhatnak a kasszánál a számla végösszegéből a kuponok segítségével. De mégis hogyan csinálják? Elmondjuk!

A profi kuponozók azt vallják, hogy a sikeres pénzmegtakarításhoz elengedhetetlen a jó szervezés és az, hogy időt fordíts a kuponok gyűjtésére, rendszerezésére, és persze a bevásárlásra is. Vagyis ha ténylegesen szeretnél pénzt spórolni a kuponozással, akkor ki kell találnod, hogy melyik napon/napokon hány órát fordítasz arra, hogy összegyűjtöd az újságokat, kivágod a kuponokat, bevásárlólistát írsz, és végignézed a netes akciókat. Ha ezekre nem fordítasz elég időt, akkor a megtakarításod sem lesz sok.

A profi kuponozó erre a négy kérdésre kapásból tudja a válaszokat. Ha te még nem, akkor segítünk!

1. HOL KERESSEM A KUPONT?

Kuponokat találhatsz a hetilapokban, napilapokban, netes oldalakon – például nálunk, az NLCafén is –, okostelefonos alkalmazásokon, üzletláncok szórólapjain, hírlevelekben.

2. MIKOR VÁLTSAM BE A KUPONT?

  • Mindenképpen várd meg, hogy a termék, amire kuponod van, akciós legyen, így (ha a bolt engedi, hogy a két kedvezményt összevond) az akciós árnál is olcsóbban vásárolhatod meg a terméket.
  • Teljes áras termékekre nem éri meg elhasználni a kupont.
  • Kövesd a boltok akciót! Ez annyit jelent, hogy a legtöbb áruházlánc 8-12 hetente visszatér a “kezdő” akcióhoz. Vagyis ha figyelemmel követed, hogy melyik héten milyen jellegű termékek árát viszik le, akkor könnyebben tudod hozzájuk párosítani a kuponokat.
  • Figyeld az ünnepi árazásokat! Ezekre ugyanis lehet készülni. Húsvétkor, karácsonykor, iskolakezdéskor is pontosan belőhető, hogy milyen jellegű termékek lesznek akciósak. Ha például nagy a kamrád, akkor szilveszterkor érdemes akár fél évre megvenni a rágcsákat a családnak – feltéve hogy sok kuponod van, és remek akciókat találsz!
A nagy kuponvadászat – így csinálják az igazi profik

3. HOGYAN VÁLTSAM BE A KUPONT?

Nem vagy biztos benne, hogy milyen kuponokat mikor válthatsz be? Akkor még a vásárlás előtt érdeklődj az információs pultnál. Hogy miket kérdezz meg? Íme:

  • Van-e kuponérték-felhasználási limit?
  • Egyszerre hány kupont használhatsz fel a vásárlás során?
  • Egy termékre hány kupont használhatsz fel?
  • Összevonhatod-e a kupont az egyéb akciókkal?
  • Elfogadják-e a lementett, otthon kinyomtatott kupont?

4. MIRE VÁLTSAM BE A KUPONT?

Ha élelmiszeren akarsz spórolni, akkor először is írj egy listát azokról a tartós dolgokról, amelyekből a legtöbb fogy otthon. Amikor ezek akciósok, akkor érdemes belőlük 3 hónapra elég adagot venni (emlékezzetek a korábban már említett 8-12 hetes akciós körforgásra). Vegyünk egy példát. Hetente elfogy nálatok 1 doboz gabonapehely, ami most akciós vagy kuponod van hozzá. Ha csak 1 dobozzal veszel akciósan 400 forintért, akkor a következő héten megint venned kell, de már teljesen áron, mondjuk 600 forintért. És addig a teljesen áron kell vásárolnod, amíg újra meg nem szerzed olcsóbban. Vagyis annyiszor 200 forinttal többe kerül. Ha viszont megveszel kuponnal 8 hétre előre 8 dobozzal, akkor az eredeti 4800 forint helyett csak 3200 forintot fizetsz értük.

A kuponozás nem jelenti azt, hogy egy mini-ABC árukészletét kell elraktározni otthon. De ha ügyes vagy, akkor a család 3-6 hónapra elegendő tartósélelmiszer- és tisztálkodásiszer-szükségletét megvásárolhatod olcsóbban.

A nagy kuponvadászat – így csinálják az igazi profik

Forrás: LIVING RICH WITH COUPONS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top