nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Átverés vagy áldás – a kuponozás 6 buktatója

Átverés vagy áldás – a kuponozás 6 buktatója

A kuponnal sokat spórolhatunk. Ez eddig rendben is van, de min csúszhatunk el? Például ha többet költünk a kupont tartalmazó újságra, mint amennyit spórolunk vele. Hat tanács, hogy átgondold a kuponozást.
NLCafé
f Ajánlom

 1. Sok újság, sok kupon, sok kiadás

Ahhoz, hogy sokat spórolj, rengeteg jó újságra és a benne rejlő akciós kuponokra lesz szükséged. Persze a neten keresztül is lehet kuponozni, de ha a barátaid nem látnak el a jobbnál jobb újságos kuponokkal, akkor bajban vagy. Ha pedig neked kell megvenned ezeket, akkor lassan az újságra elköltött pénzed pont annyi lesz, mint a kuponnal megspórolt összeg.

2. Nyomtatás otthon

Már sok kupont ki lehet nyomtatni a netről, de biztos, hogy annyira nyereséges? Meg kell venned a papírt, a nyomtatót, a tintapatront. És ha nagy tételben kuponozol, akkor egy-egy bevásárlásra akár 50 oldalnyi kupont is nyomtatnod kell.

via GIPHY

3. Kuponozni időigényes

Persze tök jó nézi, ahogyan egy 45 perces tévéműsorban azt látjuk, hogy valaki lefaragta a bevásárlólistáját 10 dollárra, de azt nem látjuk,  hogy mennyi munka van benne. A profi kuponozók az estéket a földön töltik, újságokból vágják ki az akciós matricákat, több órán keresztül készítik a bevásárlólistát, lesik az akciókat. Mozi, kikapcsolódás? Ha sokat akarsz spórolni, akkor ezeket elfelejtheted. Biztosan ezt akarod, amikor hatkor hazaesel a munkából?

4. Felhalmozás

A kuponozással együtt jár, hogy olyan dolgokat is megveszünk, amire nincs szükségünk. Mondjuk 50 darab akciós ceruzahegyező. Ha kuponozol, figyelj erre a buktatóra! Csak azért, mert valami olcsó, és jól mutat majd a kamrában, ne vedd meg. Nem halmozz, ne akarj sarki boltot csinálni a lakásból. Olyat vegyél meg akciósan, ami ténylegesen elfogy otthon.

Átverés vagy áldás - a kuponozás 6 buktatója

5. Mennyi időd van a bevásárlásra?

Kuponnal a bevásárlás nem 30 perces mutatvány. Biztos, hogy 3-4 órát is képes lennél eltölteni egy szupermarketben, hogy spórolj a családnak?

6. Viszlát, régi TE!

Azt mondják, aki egyszer elkezdett kuponnal vásárolni, az soha többet nem fog tudni “normálisan” eljárni a boltba. Vagyis mindig  bosszankodni fogsz, ha egy doboz fagyit az eredeti áron kell megvenned a családi kirándulásra, és mérges leszel, ha elfogy az öblítő, de teljesen áron tudod már csak megvenni. Szóval egy újabb stresszfaktor kerül az életedbe.

Megosztás Facebookon