Család

Megható: súlyos betegség után találkoztak újra az ikerbabák

Az ikerbabák sok megpróbáltatáson mentek át az anyaméhben és a születésük után is. Végül szerencsére egészségesen üdvözölhették egymást.

 Az ikrek anyukája, Sally Bailey, épp felépülőben volt egy vetélés okozta traumából, mikor megtudta, hogy ikreket vár. A házaspár örömét azonban ezúttal is sötét felhők árnyékolták be: kiderült, hogy az ikrek súlyos rendellenességben szenvednek.

Megható történet: újra találkoztak az ikerbabák, miután súlyos betegségből épültek fel

 A ritka betegség, az iker-iker transzfúziós szindróma során a babáknak nem a mellkasuk vagy a hátsójuk nő össze, hanem a vérereik. A donor iker, aki a testvérét látja el vérrel, vérszegény lesz, nem tud rendesen növekedni, és nem termel elég vizeletet, míg a befogadó túl sok vért kap és túl sok vizeletet is termel.

Az orvosok sokáig nem tudták, hogyan kezelhetnék a szindrómát, azonban mára sebészi és lézeres beavatkozással szét tudják választani a vérereiknél összetapadt ikreket. Sally ikrei is 65 százalékos eséllyel indultak a műtétnek, amire még a szülés előtt, a méhben került sor, és szerencsésen túl is élték a beavatkozást. 

Viszont ekkor még egy problémára derült fény: Paige-nél, a befogadó ikernél súlyos szívzavarok jelentkeztek. Szinte biztosra vették, hogy születése után meg kell majd műteni. Az anyuka 34 hetesen adott életet a babáknak, akiket születésük után egyből szétválasztottak: Paige szívműtétre várt, testvérét, Ellát pedig megfigyelés alatt tartották a kórházban. Míg Ella nemsokára hazamehetett a szüleivel, és szépen növekedett, Paige-et meg kellett operálni – az anyuka elárulta, ez volt a legnehezebb időszak.

Megható történet: újra találkoztak az ikerbabák, miután súlyos betegségből épültek fel

De végül, úgy tűnik, minden jól alakult, ugyanis Paige-et is egészségesen engedték haza. Így a két kis ikertestvér 56 nappal születésük után újra találkozhatott.

Megható történet: újra találkoztak az ikerbabák, miután súlyos betegségből épültek fel

Forrás: Today

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top