Család

Így segíts egy barátnődnek, aki épp most szakított a pasijával

A szakítások fájdalmasak, mindegy, hogy melyik fél kezdeményezi a különválást. A barátok rengeteget segíthetnek ilyenkor, hogy megkönnyítsék a gyászidőszakot.

Amikor szakításra kerül a sor, kicsit olyan, mintha vége lenne a világnak. Annak a világnak mindenképp, amiben addig otthonosan mozogtunk. Szomorú látni, ha egy közeli barátnőnk épp a szakítása után, darabokra tört szívvel szenved. Ilyenkor tudunk segíteni neki pár egyszerű kedvességgel, hogy könnyebben menjen neki az elengedés.

1. A harag egészséges kifejezése

Ebben a szakítós időszakban teljesen természetes a harag és megbánás érzése, amivel mindenki másképp birkózik meg. Ha azt látod a barátnődön, hogy felrobbanni készül az idegtől, akkor segíts neki olyan egészséges kifejezési formákat találni, amelyekkel enyhítheti a benne lévő feszültséget, hogy ez a negatív energia ne bénítsa le túl hosszú ideig. Lehet az bokszedzés, ahová elkíséred, vagy közösen mentek el futni, amitől felszabadul. A nagy mozgásokkal járó testedzés a legjobb gyógyír a haragtól izzó elmének, segít tisztábban gondolkodni és feldolgozni a fájdalmas helyzeteket.

2. Kisírhatja magát a válladon…

…anélkül, hogy kérdeznél vagy elárasztanád tanácsokkal. A fejében most egymást kergetik a gondolatok és kérdések, lehet, hogy néha azt érzi, beleőrül ebbe az egészbe. Legyél te a váll, amin kisírhatja magát, és a fül, ami meghallgatja. Lehet, hogy utáltad a pasiját és szerinted jobb neki nélküle, de ez nem a megfelelő időpont arra, hogy ezt az orra alá dörgöld. Most csak megértésre és vigasztalásra van szüksége.

Így segíts egy barátnődnek, aki épp most szakított a pasijával

3. Próbáljatok ki valami újat

Ha úgy látod, ki kell rángatnod a gödörből, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha új hobbit keresel vele együtt. Lefoglalja az agyát és segít abban is, hogy szebbnek lássa a jövőt. Elviheted extrém sportokat is kipróbálni, hogy az adrenalinszintjét feldobd, de nekem például az segített sokat, hogy egy barátnőm megtanított válás után horgolni. Mindenkinek a vérmérséklete szerint kell találni új elfoglaltságot, ami eltereli kicsit a figyelmét.

4. Vicces meglepetések

Időnként dobd fel azzal, hogy kedveskedsz egy kis meglepetéssel neki. Saját készítésű sütivel vagy váratlan vacsorameghívással egy random hétköznap este, esetleg jelenj meg a lakásánál egy üveg borral, és legyél ott vele pár órát. Mindegy, mit találsz ki, a lényeg, hogy érezze: törődsz vele. Nagyon pici figyelmesség elég, hogy egy másik embert felvidíts, akár több napra is.

5. A barátság éjszakája

Trombitálj össze mindenkit, akit csak ismersz a barátai közül, és menjetek szórakozni. Ha a mozit kedveli, üljetek be egy maratoni filmezésre. Ha inkább táncos fajta, akkor ropjátok hajnalig. Kerüljétek a szakítós témát, csak ha ő hozza fel, akkor beszéljetek róla, egyébként pedig inkább tereljétek el a figyelmét.

Olvass még többet a szakításról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top