Család

Ilyen egészséges háziállatot tartani

Azt tudjuk, hogy egy kiskedvenc egy csomó boldogság forrása, de kiderült, hogy az állattartás még az egészségünkre is jó hatással lehet.

1. Segíthet a gyerekek allergiáján

Sok szülő épp a gyerek születésekor mond le kedvencéről, gondolván, hogy a lakásban elszóródó szőrszálak veszélyesek lehetnek a kicsire, és akár allergiás tüneteket is okozhatnak. Pedig valójában épp az ellenkezője igaz: a gyerekek számára is egészséges lehet otthon a háziállat, ez ugyanis a friss kutatások szerint nagyban csökkenti az esélyét a későbbi allergiák kialakulásának.

2. Nem leszel depressziós

Számos bizonyíték van már rá, hogy az állattartásnak mekkora ereje van a depresszió elleni harcban. Az állatok kielégítik a szocializációs igényeinket, rávesznek az aktivitásra, értelmet és felelősséget adnak, és ami a legfontosabb: fizikai kontaktust egy másik élőlénnyel. Nem véletlen, hogy számos terápiás állat van már (ami egyébként még akár pulyka is lehet).

Ilyen egészséges háziállatot tartani

3. Fittebb maradsz

Ez az állítás mondjuk nem vonatkozik a teknős- vagy papagájtartókra, de az izgága kiskutyák gazdái azonnal tudják, miről van szó. A kutya rákényszerít, hogy kimozdulj, megmozgasd magad, vagy csak tegyél egy lélekemelő, kiadós sétát négylábú barátoddal.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top