Család

Megbírságolták a kismamát, mert a családoknak fenntartott helyre parkolt

Ameddig a gyereke nincs idekinn, a nő nem minősül szülőnek az áruház szerint.

A 23 éves Olivia a várandóssága kilencedik hónapjában vásárolni ment az angliai Reading városának Asda áruházába. A kismama a családoknak fenntartott egyik parkolóhelyre tette le az autóját, amikor visszament, egy büntetőcédulát talált rajta.

A kismama megkereste a parkolóőrt és a főnökét, hogy kérdőre vonja őket, miért büntették meg. A főnök azt válaszolta neki, hogy terhesen nem számít még szülőnek, ezért nem használhatja a családi parkolóhelyet sem.  Hozzátette továbbá, hogy ha nem lenne várandós, lehet hogy nem bírságolják meg, mivel legfeljebb 12 évesnek néz ki.

“Felháborodtam, amikor ezt mondta. Undorítónak találom, hogy azzal érvelt, hogy gyereknek látszom” – jegyezte meg Olivia.

Azóta a cég is megszólalt az ügyben: a bírság jogosságát azzal indokolták, hogy a családi parkolóhelyre csak azok állhatnak be, akik gyerekkel vannak. Ezeket a parkolóhelyeket ugyanis direkt arra a célra alakították ki, hogy a babakocsival érkezők könnyebben tudjanak közlekedni.

Azt ígérték ugyanakkor, hogy a konkrét esetet alaposan kivizsgálják.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top