Család

Kutyája mentette meg a cukorbeteg kisfiú életét

Ha nincs a speciálisan kiképzett kutya, a hétéves kisfiú soha többé nem ébredt volna fel.

A hétéves Luke 1-es típusú cukorbetegségben szenved. Egyik éjszaka álmában a vércukorszintje a kritikus érték alá esett, de az ezt jelző készülék valószínűleg elromlott, és nem riasztott. 

Szerencsére ott volt Jedi, a család kutyája, akit speciálisan arra képeztek ki, hogy érzékelje, ha a kisfiú vércukorszintje a kritikus érték alá esik. A kutya felébresztette Luke anyját, és jelezte, hogy gond van. A monitor azonban semmit sem mutatott. Mivel a kutya nem hagyta annyiban a dolgot, az anya gyorsan vércukorszintet mért Luke-nál az ujjbegyéből vett vérből, és rémülten állapította meg, milyen alacsony az érték. Haladéktalanul adott a fiának egy glükóztablettát, megmentve ezzel az életét.

Életmentő legjobb barát
Életmentő legjobb barát

A Jedihez hasonlóan kiképzett kutyák roppant érzékeny szaglásuk révén képesek jelezni a vércukorszint változásait: érzik a gazda megváltozott szagát, ami az abnormális vércukorszint következménye.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top